forex trading logo
GreekEnglish (United Kingdom)

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

weather

Βιβλιοπρόταση νέου βιβλίου του Μασταγκά Σωτήρη PDF Print E-mail
Written by mouseio   
There are no translations available.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Μασταγκά για το Λιτόχωρο «ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ»

Από τον ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα Σωτήριο Δ. Μασταγκά, εξεδόθη προσφάτως ο έβδομος τόμος της σειράς ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, με τίτλο «ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ». Ο Μασταγκάς δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς τουλάχιστον οι βιβλιόφιλοι της τοπικής ιστορίας γνωρίζουν την ποιότητα και την ευθύνη της γραφής του, από το εκδοτικό έργο που επιμελείται τα τελευταία χρόνια.


Η μελέτη των θεμάτων των χρόνων της Τουρκοκρατίας δεν εξαντλείται εύκολα. Όμως, η γνωριμία με τα στοιχεία του παρελθόντος είναι λίαν απαραίτητη για να εκτιμήσουμε ορθά το σήμερα και το μέλλον. Το Λιτόχωρο με τον μύθο του, την παράδοση, τα κατορθώματά του, τη λαογραφία, τον Όλυμπο, το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, τον Θερμαϊκό κόλπο, μα πάνω απ' όλα τους ανθρώπους του, πέρασε στην ιστορία.
Στις 238 σελίδες του βιβλίου, κάτω από μια πλήρη οπτική γωνία, ο αναγνώστης θα βρει αξιοσημείωτα ερεθίσματα από τις πλούσιες ιστορικές σελίδες της Τουρκοκρατίας.
Για τον Σωτήριο Δ. Μασταγκά η γραπτή εξιστόρηση της διαχρονικής πορείας του τόπου συνιστά πράξη αξιόλογη και βαθειά προοδευτική. Με αντικειμενικότητα και στοχαστική προσέγγιση η εργασία του προσθέτει ένα σημαντικό απόκτημα στις περί Λιτοχώρου γνώσεις μας για την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το βασικό ζητούμενο είναι όπως τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ θέσουν τη δική τους σφραγίδα στην καταγραφή της ιστορικής πορείας της κωμόπολης.

xronika tomos evdomos

 

Online Members

We have 43 guests online

Search

Webdesign

Designed and hosted by WEBMAN