forex trading logo
GreekEnglish (United Kingdom)

GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

weather

Ομιλία Cpt Καρπώνη Θανάση στη Ναυτιλιακή λέσχη Θεσσαλονίκης και κατάλογοι με Λιτοχωρίτικα πλοία PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την mouseio   

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στην Ναυτιλιακή λέσχη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του «Ελληνικού εμπορίου ναυτικού». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος και πρώην Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου πλοίαρχος Ε.Ν. Καρπώνης Αθανάσιος.
Θέμα ομιλίας: «Η Λιτοχωρίτικη Ναυτική παράδοση».
Την ομιλία και τους καταλόγους με τα Λιτοχωρίτικα πλοία μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:
Η ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Και όμως η κωμόπολη με τη μεγάλη Ναυτική παράδοση. Τους τελευταίους αιώνες είναι καταγεγραμμένες ιστορικές ημερομηνίες Λιτοχωριτών, οι οποίοι είτε στην αρχή με βάρκες, είτε αργότερα με ιστιοφόρα, κατάφεραν να είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες εμπορίου, τουλάχιστον στο Βόρειο Αιγαίο.
Το 1762 εγκαινιάζεται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με το πλαϊνό παρεκκλήσι του Αγίου Διονυσίου. Σύμφωνα με την επιγραφή που είναι πάνω από την κεντρική θύρα της εκκλησίας, σαν κτήτορες μνημονεύονται ο Χατζημιχαήλ, ο Ρεΐζης και άλλοι Λιτοχωρίτες καραβοκυραίοι, δείγμα ευσέβειας στη χριστιανική τους πίστη. Ο πλούτος προέρχεται κυρίως από συμμετοχή τους σε πειρατείες που εκείνα τα χρόνια ήταν σε μεγάλη έξαρση στο Β. Αιγαίο και κατ' επέκταση και στο Θερμαϊκό κόλπο, οι οποίες απέφεραν ευμάρεια και πλούτο στους Λιτοχωρίτες Ναυτικούς.


Το 1779 όπως αναφέρεται από τον Κυριάκο Σιμόπουλο στο βραβευμένο έργο του από την Ακαδημία Αθηνών ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Σουηδός περιηγητής αρρωσταίνει στο Λιτόχωρο και μεταφέρεται μειστιοφόρο για νοσηλεία στην Θεσσαλονίκη.
Το 1800 πληθαίνουν οι πειρατείες στο Θερμαϊκό και ύστερα από διαμαρτυρίες ξένων κρατών οι Τούρκοι εγκαθιστούν δύο παρατηρητήρια στο Καράμπουρνου και στο Λιτόχωρο που δεν είναι τυχαία επιλογή, μιας και οι ναυτικές δεξιότητες των Λιτοχωριτών ναυτικών θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να πάνε σε κινδυνεύοντα πλοία σε περίπτωση σήματος κινδύνου. Ανάμεσα σε ξακουστούς πειρατές της εποχής αυτής αναφέρονται τα ονόματα των Λιτοχωρινών Γκέκα και Πιτσάβα.
Το 1821 Λιτοχωρίτες ναυτικοί θα συμμετέχουν στις επαναστατικές κινητοποιήσεις, μεταφέροντας κλεφταρματωλούς από τον Όλυμπο σε Σποράδες – Εύβοια – Πήλιο – Χαλκιδική και όπου αλλού χρειαζόταν. Δεν είναι δε και λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα κατέβουν στην Επαναστατημένη Ελλάδα και θα διακριθούν σαν ΓΕΜΙΝΤΖΙΔΕΣ των κανονιών των καραβιών.
Την ίδια δε προσφορά θα έχουν και κατά την διάρκεια των επαναστάσεων το 1854 και το 1878.Το 1912 κατά την διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη, μεταφέροντας επαναστάτες από την απελευθερωμένη Ελλάδα στο Βορρά. Άλλωστε δύο παλικάρια Λιτοχωρίτες Ναυτικοί ΚΩΦΟΣ και ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ήταν αυτοί που βοήθησαν με την εμπειρία και την γνώση τους τον τότε Υποπλοίαρχο και μετέπειτα Ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Ν. ΒΟΤΣΗ να τορπιλίσουν την ναυαρχίδα του Τουρκικού στόλου ΦΕΤΧΙ ΜΠΟΥΛΕΝΤ της οποίας τοκατάρτι του θα γίνει αργότερα ο Ιστός της σημαίας για να κυματίζει η γαλανόλευκη στο Λευκό Πύργο.
Το 1918 ο Επίσκοπος Κίτρους ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ δημοσιεύει στο βιβλίο του: ¨Δυνάμεθα να προσθέσωμεν ότι θαλασσινοί λεγόμενοι ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΑΙ οίτινες αποτελούσι το ήμισυ περίπου των αρρένων Λιτοχώρου είναι ιδιοκτήται εβδομήκοντα έως εκατόν ιστιοφόρων πλοίων διων ταξειδεύουσι καθ΄ άπαντα τα μέρη του Θερμαϊκού, Χαλκιδικής, Αγ. Όρους, Αίγου, Δεδέαγταις, Τενέδου, Λήμνου, Βόλου, Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης, Σμύρνης, Κρήτης και εν γένει τα παράλια του Αιγαίου μεταφέροντας τα εντεύθεν φορτωθέντα εμπορεύματα και εκείθεν έτερα μεταφέροντες. (προβολή ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ).
Οι ναυτικοί δύο φορές το χρόνο συνήθιζαν να επισκέπτονται το Λιτόχωρο, μια την διάρκεια των Χριστουγέννων έως τα Θεοφάνεια και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τον Ιούλιο στην εορτή του προφήτη Ηλία, φουντάροντας στην παραλία των Αγ. Θεοδώρων, που αποκαλείται Στόλος. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού ήταν γνωστά τα ξεφαντώματα που έκλειναν πάντα με τον ΜΠΙΛΙΤΙΚΟ χορό των Λιτοχωριτών ναυτικών. Επίσης την ίδια χρονιά το 1918 ιδρύεται στην Θεσσαλονίκη η ¨ ΕΝΩΣΗΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΝ ¨ γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική τους παρουσία στο ναυτικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Προσωπικές μαρτυρίες από Χιώτες συναδέλφους μου όταν μάθαιναν την καταγωγή μου, μου έλεγαν ότι Λιτοχωρίτες και Λαγκαδούσηδες ήταν οι κτήτορες τουλάχιστον του Βορείου Αιγαίου.
Θα έρθουν όμως και οι δύσκολες εποχές κυρίως της κατοχής όπου πολλά καΐκια θα επιταχθούν από τους κατακτητές ή πολλά θα χαθούν κατά την διάρκεια του πολέμου με αρκετές απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Αργότερα πολλοί Λιτοχωρίτες θα μπαρκάρουν με ποντοπόρα πλοία και πολλοί απ΄ αυτούς θα μεταναστεύσουν σε ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Το 1934 στο καφενείο του ¨ΤΣΑΛΗ¨ όπου σύχναζαν κατά την παραμονή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ιδρύεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ με μέλη κυρίως Λιτοχωρίτες ναυτικούς που με τις συνδρομές τους και δωρεές κατάφεραν να αποκτήσουν την δική τους στέγη το 1969 στην συμβολή των οδών Μπιζανίου και Θεαγένους Χαρίσση στην συνοικία της Αγ. Τριάδας όπου έμεναν και οι περισσότεροι.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 η ναυτιλία αρχίζει να ανθεί και πάλι. Τα ξύλινα καΐκια αρχίζουν και αντικαθίστανται δειλά δειλά στην αρχή με σιδερένια τα λεγόμενα M/S, με αποτέλεσμα στο τέλος της δεκαετίας του ΄60 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 οι Λιτοχωρίτες να επιθυμούν να ασχοληθούν με την πλοιοκτησία. Συγγενείς, φίλοι των ναυτικών, άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τη θάλασσα, επιθυμούν και γίνονται συνέταιροι στα νεοαποκτηθέντα M/S και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος από την Βόρεια Ευρώπη προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Λιτόχωρο όλο ζει και κινείται με τα ταξίδια και για τα ταξίδια των πλοίων. Όλο και περισσότεροι Λιτοχωρίτες έρχονται και εγκαθίστανται στην Θεσσαλονίκη. Είναι η χρυσή εποχή μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ΄80 όπου η Λιτοχωρίτικη ναυτιλία βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της. (προβολή ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝ M/S)Δυστυχώς όμως, αφενός με την μαζική φυγή συνταξιοδότησης των ναυτικών , αφετέρου με την νέα γενιά να μην ακολουθεί το επάγγελμα των πατεράδων ή των παππούδων τους, χάνεται η ευκαιρία να συμπράξουν σε καινούργιες συνεργασίες πλην ελαχίστων και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μην αναπτυχθεί, ώστε να γίνει ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, και όχι μόνο διακομιστικό. (προβολή ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝ ΩΚΕΑΝΟΠΟΡΩΝ).
Και η Λιτοχωρίτικη ναυτοσύνη και δεξιότητα δεν σταματά και δεν θα μπορούσε να λείψει από τον χώρο της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Η πρόσφατη εμπειρία μου από την διεύθυνση της σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μου έδειξε ότι, αρκετοί Λιτοχωρίτες Πλοίαρχοι Α΄ έχουν δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της εκπαίδευσης, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από πλευράς μου τους σημερινούς χορηγούς της εκδήλωσης και τις ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Θα ήταν παράλειψη, κλείνοντας, να μην αναφερθώ και στο μοναδικό πλέον σημείο αναφοράς το ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, που εδρεύει στο δημοτικό μέγαρο του Λιτοχώρου με ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2002 και ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το2004. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία συνταξιούχων, εν ενεργεία ναυτικών, αλλά και φίλων, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν ακόμη με κάθε τρόπο στον εμπλουτισμό του.
Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η επιτυχημένη διοργάνωση του Ζ΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟ 2008 με Θεματική ενότητα ¨Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ¨ με σημαντικούς διεθνούς εμβέλειας ομιλητές, όπως η κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.
Επίσης, κάθε καλοκαίρι το ΝΜΛ διοργανώνει εκθέσεις Λιτοχωρίτικης ναυτικής Ιστορίας, υπάρχει δε μεγάλη επισκεψιμότητα καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου από ιδιώτες, σχολεία όλων των βαθμίδων και οργανισμούς. Με τον τρόπο αυτό διαφυλάττουμε και αναδεικνύουμε σε συνδυασμό με τους ελάχιστους εναπομείναντες εν ενεργεία Πλοίαρχους –Υποπλοιάρχους – Ανθυποπλοιάρχους και Α΄ - Β΄ - Γ΄ Μηχανικούς την Λιτοχωρίτικη Ναυτική Παράδοση.
Σας ευχαριστώ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
« Η ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ »
Cpt. Αθανάσιος Καρπώνης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝ ΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ
ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ ΤΥΠΟΣ
1. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Αφοι ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
2. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Ευαγ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
3. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Ιωαν. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
4. ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
5. ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ Αφοι ΚΛΙΓΓΟΠΟΥΛΟΙ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
6. ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
7. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
8. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νικ. ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
9. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αθαν. ΦΑΡΓΚΑΝΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
10. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χρ. ΦΕΛΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑ
11. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
12. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αφοι ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
13. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αφοι ΑΝΔΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
14. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νικ. ΒΑΚΛΑΒΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
15. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χρ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
16. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΠΕΡΑΜΑ
17. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αφοι ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
18. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αθ. ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ (Δημ.) ΜΠΡΑΤΣΕΡΑ
19. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ - ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
20. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ιωαν. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
21. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νικ. ΚΑΡΠΩΝΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
22. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ιωαν. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
23. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νικ. ΜΑΥΡΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
24. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
25. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νικ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
26. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΕΡΑΜΑ
27. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΙΦΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
28. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αθαν. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
29. ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αφοι ΚΑΡΑΦΕΡΓΙΑ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
30. ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Αθ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
31. ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Κων. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
32. ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ζαχ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
33. ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Κων. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
34. ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ι.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΥΡΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
35. ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Αθαν. ΚΑΡΠΩΝΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
36. ΑΘΑΝΑΣΙΑ Γ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
37. ΑΦΡΟΔΙΤΗ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
38. ΑΡΙΣΤΗ Δημ. & ΑΣΤ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
39. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΙΦΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
40. ΑΣΠΑΣΙΑ Μιχ. ΛΙΑΓΚΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
41. ΑΜΥΝΑ ΑΘ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
42. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙχ. ΚΩΣΤΙΝΟΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
43. ΑΘΑΝΑΣΙΑ Ι. ΤΖΑΜΙΧΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
44. ΒΑΣΙΛΕΙΑ Θ. ΒΡΕΤΤΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
45. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δημ. ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
46. ΒΑΓΓΕΛΗ Βασ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
47. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟς ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
48. ΒΑΡΒΑΡΑ Γεωρ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
49. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΤΣΙΜΟΥΡΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
50. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ Ζαχ. ΔΑΔΟΥΛΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
51. ΓΡΗΓΟΡΗΣ Γρ. ΜΑΥΡΟΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ
52. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεωρ. ΠΛΕΣΣΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
53. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αφοι ΚΑΡΑΦΕΡΓΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
54. ΔΟΞΑ Ιωαν. ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
55. ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αθ. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΠΕΡΑΜΑ
56. ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αθ. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
57. ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αφοι ΑΝΔΡΙΑ ΓΚΑΤΖΑΟΣ
58. ΔΟΞΑ Αθ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΑΜΑ
59. ΕΛΕΝΗ Δημ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
60. ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑΟΥΜ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
61. ΕΙΡΗΝΗ Αθ. ΛΙΑΓΚΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
62. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Αστ. ΤΣΙΝΤΖΙΦΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
63. ΕΛΕΝΗ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
64. ΕΥΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ Γεωρ. ΤΣΙΤΣΙΛΙΚΑΣ ΠΕΡΑΜΑ
65. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Ιωαν. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
66. ΕΥΓΕΝΙΑ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ
67. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Αθ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
68. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Αθ. ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
69. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Αθ. ΚΑΡΠΩΝΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
70. ΕΡΜΗΣ Κ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ ΠΕΡΑΜΑ
71. ΕΛΠΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΤΙΚΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
72. ΕΙΡΗΝΗ Δημ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
73. ΕΙΣΟΔΕΙΑ Αφοι ΑΝΔΡΙΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
74. ΕΜΙΛΥ Ν. ΒΑΚΛΑΒΑΣ & ΣΙΑ ΛΙΜΠΕΡΤΥ
75. ΕΛΕΝΗ Γ. ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
76. ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ Αφοι ΤΣΙΩΝΑ - Αργ. ΠΛΕΣΣΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
77. ΖΩΟΔΟΧΟΣ Θεοδ. ΚΟΚΟΡΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
78. ΘΕΟΛΟΓΟΣ Αθ. ΒΑΚΛΑΒΑΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
79. ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ Ιωαν. ΚΑΡΑΦΕΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
80. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΙΦΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
81. ΙΩΑΝΝΗΣ Δημ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
82. ΙΩΑΝΝΗΣ Κων. ΚΑΨΑΛΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
83. ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΘ. ΚΛΙΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
84. ΙΩΑΝΝΗΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
85. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΣ (ΚΩΤΟΥΛΑΣ) ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
86. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δημ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
87. ΚΟΥΦΑΛΑ Ι. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
88. ΚΑΣΑΝΔΡΑ Γεωρ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
89. ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ ΓΕΩΡ. ΜΑΡΟΥΚΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
90. ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ Δημ. ΜΗΛΙΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
91. ΚΑΒΑΛΑ Αφοι ΤΣΙΩΝΑ - Αργ. ΠΛΕΣΣΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
92. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ευαγ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
93. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αφοι ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
94. ΜΗ ΣΕ ΜΕΛΕΙ Γ. ΚΑΡΑΦΕΡΓΙΑΣ ΑΛΑΜΑΝΑ
95. ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ Αφοι ΚΩΣΤΙΝΟΥ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
96. ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
97. ΜΑΡΙΑ Γ. ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
98. ΜΑΡΙΚΑ Απ. ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ
99. ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
100. ΜΑΡΙΑ Δημ. ΠΙΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
101. ΜΙΧΑΗΛ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΙΦΑ ΠΕΡΑΜΑ
102. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ Γ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
103. ΜΑΡΙΕΤΑ Αφοι ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
104. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νικ. ΚΟΚΟΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
105. ΝΙΚΗ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΑ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
106. ΠΑΝΑΓΙΑ Παν. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΜΠΑΡΔΑ
107. ΠΟΠΗ Αφοι ΚΑΛΤΕΚΗ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
108. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ Μιχ. ΚΩΦΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
109. ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑ
110. ΠΑΝΑΓΙΑ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
111. ΠΑΝΑΓΙΑ Αφοι ΜΠΕΛΛΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
112. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Ιωαν. ΜΑΡΟΥΚΗ ΒΑΡΚΚΑΛΑΣ
113. ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ (ΜΠΑΤΑΛΑΣ) ΠΕΡΑΜΑ
114. ΠΑΝΑΓΙΑ Ι. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΑΤΖΑΟΣ
115. ΡΑΦΑΗΛ ΜΑΡΟΥΚΗΣ - ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΚΑΡΑΒΟΣΚΑΡΟ
116. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ευαγ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
117. ΣΙΜΟΣ Ευαγ. ΑΝΔΡΙΑΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ
118. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Χρ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΕΡΑΜΑ
119. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Διον. ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΠΕΡΑΜΑ
120. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Κων. ΤΣΙΝΤΖΙΦΑΣ ΠΕΡΑΜΑ
121. ΧΡΙΣΤΙΝΑ Αφοι ΚΩΣΤΙΝΟΥ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ
122. ΧΡΙΣΤΙΝΑ Αθ. ΚΩΣΤΙΝΟΣ ΒΑΡΚΑΛΑΣ

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝ M/S Motorship

ΟΝΟΜΑ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ
1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α Ζ. ΑΝΔΡΙΑΣ & ΣΙΑ
2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΙΙ Αφοι ΑΝΔΡΙΑ – ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ
3. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Κ. ΚΩΣΤΙΝΟΣ - ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ - Γεωρ. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
5. ΑΡΗΣ Ι Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
6. ΑΡΗΣ ΙΙ Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
7. ΑΡΗΣ ΙΙΙ Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
8. ΑΡΗΣ IV Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
9. ΑΡΗΣ V Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
10. ΑΡΗΣ VI Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
11. ΑΡΗΣ VII Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
12. ΑΡΗΣ VIII Αφοι ΚΟΥΚΟΥΛΗ
13. ΑΡΓΩ ΤΣΙΩΝΑΣ - Αφοι ΠΛΕΣΣΑ
14. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. Αχ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ
15. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σ. Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
16. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σ. ΙΙ Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
17. ΒΕΡΜΙΟ Απ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ - Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
18. ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ Γ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
19. ΓΑΛΗΝΗ Αφοι ΚΑΡΠΩΝΗ
20. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
21. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ. Γ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ
22. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ. Αχ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ
23. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ Γ. ΑΝΔΡΙΑΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
24. ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
25. ΕΛΠΙΣ Νικ. ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ - ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
26. ΕΡΜΗΣ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ
27. ΕΡΜΗΣ ΙΙ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ - Αθ. ΜΑΥΡΟΣ
28. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Αφοι ΠΛΕΣΣΑ
29. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ Απ. ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
30. ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
31. ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ζαχ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
32. ΚΑΙΤΗ Γ. ΤΣΟΥΚΑΝΑΡΑΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
33. ΚΑΣΣΟΣ Γ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
34. ΚΩΣΤΑΣ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ - Αθ. ΜΑΥΡΟΣ
35. ΛΗΤΩ Γ. ΜΑΥΡΟΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
36. ΛΕΝΑ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ
37. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
38. ΜΑΡΙΝΕΛΑ Ε. ΤΣΤΣΙΛΙΚΑΣ
39. ΝΙΚΟΛΑΣ Γ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
40. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. Γεωρ. ΚΑΡΠΩΝΗΣ
41. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. Νικ. ΜΠΛΕΚΑΣ
42. ΝΕΝΗ ΤΣΙΩΝΑΣ - Αφοι ΠΛΕΣΣΑ
43. ΝΟΝΗΣ Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
44. ΝΗΣΙ Κ. ΤΣΙΝΤΖΑΣ
45. ΝΙΚΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ - Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ
46. ΟΛΥΜΠΟΣ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ
47. ΠΑΣΧΑΛΗΣ Κ. Αφοι ΑΝΔΡΙΑ - Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
48. ΠΑΝΑΓΙΑ Μ. Ι. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
49. ΠΟΠΗ Φ. Αχ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ
50. ΡΟΜΕΑ Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ - Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
51. ΣΚΟΡΠΙΟΣ Αφοι ΤΣΙΝΤΖΙΦΑ - Μ. ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ
52. ΤΡΙΑΝΚΑ Λαζ. ΜΑΡΟΥΚΗΣ - Αφοι ΖΔΟΥΓΚΟΥ
53. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Γ. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
54. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
55. SEA LADY Απ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ - Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΩΝ ΩΚΕΑΝΟΠΟΡΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΡΤΕΜΙΣ Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ALKAIOS Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΖΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
ARISTEA Νικ. ΜΑΡΟΥΚΗΣ - Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ARTEMIS Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΖΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
ARIADNI Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
ATALANTI Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
ASTREA Β. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
BIANCO ZEALAND Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
DAFNI Νικ. ΜΑΡΟΥΚΗΣ - Ευαγ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
DST QUEEN Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΛΕΝΑ Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ - Δ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ - Δ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ
ΜΑΓΔΑ Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ - Δ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ
MARATHON Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΖΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ Δ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ - Δ. ΖΔΟΥΓΚΟΣ
THISSEAS Γ. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΖΙΝΤΖΑΣ - Αφοι ΖΕΡΒΑ

 

Συνδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αναζήτηση...

Webdesign

Σχεδίαση Ιστοσελίδας και φιλοξενία από την WEBROS